Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε πολύ γρήγορα ότι η αποκάλυψη, η τιμωρία και συνολικότερα η πάλη κατά του φασισμού δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια των πολιτικών σχεδίων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο Κασσιδιάρης και οι υπόλοιποι, κατηγορήθηκαν με το μισό ποινικό κώδικα και αφέθηκαν ελεύθεροι σε 48 ώρες.

Την ίδια στιγμή τέσσερις αγωνιστές, με λευκό ποινικό μητρώο, από τη Χαλκιδική που υπερασπίζουν τον τόπο τους από τις πολυεθνικές χρυσού βρίσκονται εδώ και έξι μήνες προφυλακισμένοι, χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς να έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις προφυλάκισης. Επίσης, στην περίπτωση του Κώστα Σακκά πρόσφατα, o οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ μετά από απεργία πείνας 37 ημερών. Ο Σακκάς, παρέμενε προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πέραν κάθε νόμιμου ορίου και κράτηση χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Τυφλή η αστική δικαιοσύνη.. και κυρίως ανεξάρτητη…

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την άνοδο του φασισμού. Έδειξε ανοχή και συγκάλυψε τα εγκλήματα που διέπρατταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Με την αντιδραστική πολιτική της, εξέθρεψε τις φασιστικές δυνάμεις και αξιοποίησε την τρομοκρατική δράση της. Εκατοντάδες δολοφονικές και κάθε είδους φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες και λαϊκούς αγωνιστές έμεναν στην αφάνεια, ενώ οι δράστες τους είχαν εξασφαλίσει κυβερνητική ασυλία και παρέμεναν ατιμώρητοι. Αυτή ακριβώς η πολιτική ήταν που αποθράσυνε τη φασιστική δράση και οδήγησε στη δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Η κυβερνητική επιδίωξη ήταν να συντηρείται μια διαρκής απειλή από τους χρυσαυγίτες (ως ανοιχτούς εκπροσώπους του φασισμού) για τον εκφοβισμό του λαού και την αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής χωρίς αντιδράσεις από το λαό. Επίσης, υπήρχαν κι αυτοί που πίστευαν πως με την ανοχή και το πολιτικό “χάιδεμα” θα μπορούσε να “σοβαρευτεί” η Χρυσή Αυγή και να δημιουργηθούν γέφυρες για μια κυβερνητική συνεργασία. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όμως, η κυβέρνηση αλλάζει άρδην τακτική απέναντι στη Χρυσή Αυγή, και παρουσιάζεται ως το αστικό κράτος νομιμότητας και εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας. Με αυτόν τον τρόπο αποπροσανατολίζει τον λαό και αποσιωπά τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει γι’ αυτόν.

Όσο υπάρχουν τα μνημόνια, η ανεργία , η φτώχια, η εξαθλίωση, η τρομοκρατία και η καταστολή των λαϊκών αγώνων ο φασισμός δε θα εκλείψει,άλλωστε ακριβώς πάνω σ’ αυτήν την κρίση αναπτύσσεται και εδρεύει.Σε αυτό τον τόπο όμως η εργατική τάξη, η νεολαία, η αγροτιά έχουν δείξει πολλές φορές ότι ξέρουν να υψώνουν το ανάστημά τους, να αντιτάσσουν «πύργο ατίθασο» στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, το φασισμό, να οργανώνονται, να παλεύουν και να νικούν!»

Δεν σταματάμε, δεν εφησυχάζουμε!

Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες ταξικοί! Τώρα είναι η ώρα να κλιμακωθεί η αντιφασιστική πάλη :

Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα. Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι συνεργοί του και οι ηθικοί αυτουργοί. Να ξηλωθούν σε όλο το πλάτος και το βάθος τους οι δολοφονικοί τραμπούκικοι μηχανισμοί τις Χρυσής Αυγής. Να διώξουμε τους φασίστες από τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τα συνδικάτα.

Να διαλυθούν οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ), που είναι κέντρα τρομοκρατίας εναντίον του εργατικού και λαϊκού κινήματος, πλήρως διαβρωμένα από τους φασίστες, λειτουργώντας συχνά ως «τάγματα εφόδου». Να αποκαλυφθούν όλες οι διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής, να τσακιστούν όλοι οι μηχανισμοί πολιτικής και οικονομικής στήριξης των φασιστών από τις κυβερνήσεις, τους εφοπλιστές και άλλους επιχειρηματίες, όλες οι πρακτικές διαφήμισης και προβολής της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ, η σχέση τους με τα κυκλώματα της νύχτας και τους μαφιόζικους και παρακρατικούς μηχανισμούς.

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να διαλυθεί η Frontex, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες , να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά. Να σταματήσουν όλες οι φιλοναζιστικές διώξεις κατά αγωνιστών του κινήματος και της Αριστεράς.

ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ –ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!



Τ.Ε.ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου