Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 7 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο Ευβοίας η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ευβοίας:
«ΟΧΙ στην υποταγή - ΟΧΙ στην εξαθλίωση που επιβάλλουν δανειστές, ΕΕ, ΔΝΤ - ΟΧΙ σε κάθε νέο μνημόνιο»
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι:
- Κοντογιάννης Σωτήρης, Μέλος επιτροπής για τη Διαγραφή του Χρέους, Οικονομολόγος
- Καλομοίρης Γρηγόρης, μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ
- Αντωνόπουλος Παύλος, Μέλος επιτροπής για τη Διαγραφή του Χρέους, μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ
Ο σ. Καλομοίρης Γρηγόρης αναφέρθηκε στη σημασία του «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος και για την τρομοκρατία που άσκησε η άρχουσα τάξη στο λαό για να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις προς τους δανειστές, να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και να επιβάλλει κάθαρση στα ΜΜΕ.
Ο σ. Αντωνόπουλος Παύλος μίλησε για τον ταξικό και παγκόσμιο χαρακτήρα του κρατικού χρέους και για την επερχόμενη κατάρρευση της «φούσκας» των τεράστιων κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αναφέρθηκε στον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος που έχει βγάλει από την οπτική του τη βασική αντίθεση «κεφάλαιο – εργασία» που θα έπρεπε να κατευθύνει τη δράση του, αλλά και στην οργανωμένη απάντηση που πρέπει να δώσει ο λαός στο δρόμο για να αποτρέψει την εξαθλίωσή του.
Μετά τις τοποθετήσεις ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό, στις οποίες κοινός τόπος ήταν η αγωνία για τη στάση της αριστεράς και του εργατικού κινήματος στις μάχες της επόμενης μέρας του ΌΧΙ που άρθρωσε ο ελληνικός λαός. Ένα ΌΧΙ το οποίο ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ερμηνείες που προσπαθούν να το εγκλωβίσουν στα όρια ενός επώδυνου συμβιβασμού, έχει ένα ξεκάθαρο ταξικό φορτίο και χαρακτηρίζεται έντονα από τη σαφή αντίθεση σε όλα τα διλήμματα που έθεσε το κατεστημένο μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει.
Στο τέλος της εκδήλωσης η πλειοψηφία των συμμετεχόντων δήλωσαν συμμετοχή στον σχηματισμό της πρωτοβουλίας «Διαγραφή του Χρέους Τώρα!» στην πόλη της Χαλκίδας. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής θα είναι η ενημέρωση του κόσμου στην πόλη μας πάνω στα ζητήματα του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, καθώς και η ανάπτυξη κινηματικών δράσεων στο επόμενο διάστημα στο οποίο οφείλει το εργατικό κίνημα να πάρει σαφή θέση και να βάλει τη σφραγίδα του στις επερχόμενες εξελίξεις.